Köpvillkor

Köpvillkor


Vi på Heminreda.se informerar härmed att när Du som konsument (nedan kallad kund) handlar via internet, gäller Konsumentköplagen (1990:932), lagen (2005:59) om distans- och hemförsäljningsavtal (Distansavtalslagen), dataskyddsförordningen (GDPR) samt lag (2002:562) om elektronisk handel och andra informationssamhällets tjänster (Lag om e-handel). Genom att beställa på Heminreda.se accepterar kunden dessa villkor.Företagsinformation

Vi som tillhandahåller sajten www.heminreda.se är Novodesign AB, org. nr 556790-1235, Östra Myrskären 18, 746 91 Bålsta, Sverige. info@heminreda.se, tel 073-805 51 35/070-787 59 62. Novodesign AB ansvarar för allting som är kundrelaterat så som information, support, personuppgifter enligt PUL, transaktioner för betalningar samt återbetalningar.

Köp och avtal

För att handla hos Heminreda.se måste du ha fyllt 18 år eller ha målsmans godkännande. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och adress registreras i vårt kundregister.  Vi strävar alltid efter att publicera den senaste och mest tillförlitliga informationen i vår e-handel. Vid uppenbara felaktigheter i vår information, t ex avseende priser eller kvantiteter, förbehåller vi oss rätten att korrigera dessa i efterhand. Om du inte accepterar korrigeringen har du alltid rätt att avboka din beställning.

Priser

Alla våra priser är i svenska kronor inklusive moms. Frakt enligt nedan tillkommer. Priserna uppdateras löpande och skall alltid vara aktuella. Vi reserverar oss för felaktig information på grund av tekniska eller mänskliga fel.

Betalning

Vi använder Collector Bank Checkout för säkra och smidiga betalningar och du kan välja mellan följande betalningssätt:

  • Faktura 30 dagar – Fakturan skickas till din e-post från Collector Bank. En fakturaavgift om 29 SEK tillkommer.
  • Delbetalning – Delbetala vid köp över 1000 SEK.
  • Konto – Samla dina köp. Avi skickas via post en gång per månad.
  • Kort – Direktbetalning med kort. Vi accepterar Visa och MasterCard.
  • Bankbetalning – Betalningen görs direkt från ditt bankkonto med Mobilt BankID.

Collector Checkout


Genom att klicka på ”Slutför köp” accepterar du våra köpvillkor. Du godkänner även Collector Banks allmänna villkor och att dina uppgifter behandlas i enlighet med Collector Banks villkor för behandling av personuppgifter.


Faktura

Fakturan skickas från Collector Bank via e-post till angiven e-postadress. När du väljer faktura som betalsätt får du hem dina varor innan du betalar. En fakturaavgift om 29 SEK tillkommer. Fakturan förfaller inom 30 dagar och du kan välja att antingen betala hela beloppet på en gång eller att delbetala fakturan. För att delbetala så måste du minst betala det lägsta belopp som finns angivet på fakturan. Du kan endast beställa till din folkbokföringsadress när du väljer faktura och du måste vara minst 18 år gammal vid beställningstillfället. En mindre kreditprövning görs som i vissa fall vilket innebär kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

Vid frågor om faktura vänligen kontakta:
Collector Bank AB (08.00-18.00)
Telefon 010-1610100, contactcenter@collectorbank.se.
https://www.collector.se/kundservice/handlat-pa-faktura/

Delbetalning

Vid köp över 1000 SEK kan du välja att delbetala ditt köp. När du väljer att delbetala ditt köp på 3 månader tillkommer 0% kreditränta, uppläggningsavgift 95 SEK och aviseringsavgift 29 SEK per månad. Effektiv årsränta blir 135,31% vid en skuld på 1 250 SEK som återbetalas på 3 månader. Totalt återbetalningsbelopp blir då 1 432 SEK (541 SEK första månaden och sedan 446 SEK per månad).

Konto

Konto innebär att du får hem via post en samlingsfaktura i slutet av månaden. På den hittar du den senaste månadens samtliga köp från en och samma handlare.

Kortbetalning

Direktbetala via kort. Accepterade kort är Visa och MasterCard. Heminreda.se kommer aldrig i kontakt med dina kortuppgifter, all information skickas krypterad till din bank.

Bankbetalning

Betalningen görs direkt från ditt bankkonto. Genom att logga in med Mobilt BankID godkänner du att dina bankkontouppgifter hämtas av Tink som även initierar betalningen. Inga uppgifter sparas hos Tink.

Frakt

Order över 499 SEK är fraktfri. Vid order på 499 SEK eller mindre tillkommer en fraktavgift på 59 SEK. Vi skickar varorna med DHL vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar (med reservation för helgdagar samt vid hög belastning). Från dess att varorna lämnat vårt lager tar det ytterligare 1-3 arbetsdagar innan paketet kommer fram till din DHL Service Point. Vi skickar till den DHL Service Point som är närmast enligt DHL, önskar du ändra Service Point så skriv en notering om detta i samband med beställning. Ovan fraktvillkor gäller för Sverige. För Norden och vissa europeiska länder (kontakta oss för mer information) har vi en fast fraktkostnad på 129 SEK (med undantag för Norge som kostar 200 SEK pga tullhantering) och varorna levereras med DHL Parcel Connect.

Leverans

En orderbekräftelse skickas automatiskt efter beställning till din e-postadress. Vi skickar vanligtvis din beställning inom 1-3 dagar (med reservation för helger och helgdagar). Från dess att varorna lämnat vårt lager tar det ytterligare 1-3 arbetsdagar innan paketet kommer fram till din DHL Service Point (gäller Sverige). Vi reserverar oss för eventuella slutförsäljningar. Har du beställt en vara som för tillfället inte finns i lager får du besked om detta. Du har då naturligtvis rätt att häva köpet eller välja senare leverans. Delleverans av order sker endast på kunds begäran och medför ytterligare fraktkostnad för kund.

Avisering

När paketet har anlänt till ditt utlämningsställe får du ett sms till det mobilnummer som du har angett (saknas mobilnummer kommer aviseringen via e-post). Du har 14 dagar på dig att hämta paketet innan det skickas i retur till oss. Giltig legitimation krävs vid uthämtning av paketet. För paket som inte hämtas ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig 300 SEK i expeditionsavgift för returfrakt och hanteringskostnader. Det är på köparens ansvar att tillse att de kontaktuppgifter som uppgivits till oss vid beställningstillfället är korrekt. Önskas leverans på nytt tillkommer 59 SEK i fraktkostnad. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Transportskada

Du som paketmottagare måste kontrollera om det finns synliga skador på paketet vid utlämningen. Misstänks skador på varan skall paketet öppnas tillsammans med ombudet. Därefter telefonanmäler ombudet skada/förlust till DHL. Dold skada som inte syns vid utlämnandet skall anmälas till oss så snart som möjligt, dock senast tre dagar efter uthämtningsdag. En för sen reklamation kan innebära att du inte erhåller ersättning.

Reklamation

Om varan är felaktig skall detta anmälas till Heminreda.se snarast via e-post info@heminreda.se eller via telefon 073-805 51 35/070-787 59 62, tänk på att bifoga ett foto av defekten. Kunden ersätts för returfrakt vid godkända reklamationer.

Vid eventuell tvist förbinder vi oss att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Vid tvist kan du gå vidare med ditt klagomål på EUs gemensamma sida för tvistlösning som prövar tvister som uppstått vid gränsöverskridande e-handel. Vid en nationell tvist hänvisar vi i första hand till Allmänna reklamationsnämnden.

Ångerrätt

Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen rätt att ångra köpet inom 14 dagar. Enligt den lagen gäller också att varan skall kunna återlämnas i oförändrat skick. Återsändande av produkt sker, med hänvisning till Distansavtalslagen, på kunds bekostnad då Distansavtalslagen ej ger kund rätt att begära återbetalning av kostnader för transport eller annan utförd tjänst. Väljer du att utnyttja din ångerrätt betalar vi tillbaka varuvärdet. Kostnaden för returfrakten justeras i samband med återbetalningen av dina pengar. Vi tillämpar en fast returfrakt på 69 SEK för små paket och 150 SEK för stora/tunga paket. Återbetalning sker inom 30 dagar från det att vi mottagit returnerad produkt.

Observera att ångerrätten ej gäller vid köp av presentkort, livsmedel eller varor med nedsatt pris/rea. Ångerrätten gäller ej heller beställningsvaror som beställs/anpassats enbart för dig. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. Kontakta alltid oss på mail info@heminreda.se innan du skickar tillbaka dina varor för mer information om hur du ska göra och för att undvika missförstånd. Returpaket som skickas mot postförskott eller efterkrav utlöses ej!

Om du har handlat på Heminreda.se och ovanstående punkter ej uppfylls, godkänns inte din retur och varan returneras tillbaka till dig samtidigt som du debiteras för fraktkostnaden. Tänk på att du själv är ansvarig om produkten försämras under returfrakten. Se därför till att paketera den väl.

Personuppgifter

I samband med att du beställer varor hos oss godkänner du att vi lagrar och använder dina personuppgifter för att hantera beställningar och för att ge dig en så bra service som möjligt. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och du har rätt att få tillgång till de uppgifter som vi har registrerat på dig samt få felaktiga uppgifter rättade. Om du inte längre vill kvarstå i vårt kundregister kan du begära borttagning. Informationen du lämnar om dig själv används av Heminreda.se och våra samarbetspartners för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Force Majeure

Heminreda.se – Novodesign AB är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet.

Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.