Frakt och leverans

Frakt och leverans

Här har vi samlat vanliga frågor som kan uppkomma rörande frakt och leverans.


Vad kostar frakten?

Order över 499 SEK är fraktfri inom Sverige. Vid order på 499 SEK eller mindre tillkommer en fraktavgift på 59 SEK. Utanför Sverige har vi en fast fraktkostnad på 129 SEK,  med undantag för Norge som kostar 200 SEK pga tullhantering.

När får jag min beställning?

Vi skickar varorna med DHL vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar (med reservation för helgdagar samt vid hög belastning). Från dess att varorna lämnat vårt lager tar det ytterligare 1-3 arbetsdagar innan paketet kommer fram till din DHL Service Point (gäller Sverige). Vi reserverar oss för eventuella slutförsäljningar. Har du beställt en vara som för tillfället inte finns i lager får du besked om detta. Du har då naturligtvis rätt att häva köpet eller välja senare leverans. Delleverans av order sker endast på kunds begäran och medför ytterligare fraktkostnad för kund.

Vilket fraktsätt använder ni?

Vi skickar varorna med DHL till en DHL Service Point. Vi skickar till det DHL utlämningsställe som är närmast enligt DHL, önskar du ändra utlämningsställe så skriv en notering om detta i samband med beställning. Utanför Sverige sker leverans med DHL Parcel Connect.

Hur vet jag när jag kan hämta ut paketet?

När paketet har anlänt till ditt DHL utlämningsställe får du ett sms till det mobilnummer som du har angett (saknas mobilnummer kommer avisering via e-post). Du har 14 dagar på dig att hämta paketet innan det skickas i retur till oss. Giltig legitimation krävs vid uthämtning av paketet. För paket som inte hämtas ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig 300 SEK i expeditionsavgift för returfrakt och hanteringskostnader. Det är på köparens ansvar att tillse att de kontaktuppgifter som uppgivits till oss vid beställningstillfället är korrekt. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. Önskas leverans på nytt tillkommer 59 SEK i fraktkostnad.

Jag vill skicka till någon annan, går det?

Det går alldeles utmärkt! Ange en annan leveransadress vid beställning och tänk på att ange mottagarens mobilnummer så att mottagaren får sms aviseringen.